Nieuws en actualiteiten

Publieksavonden

Tijdens de publieksavonden (1e en 3e dinsdag van elke maand; 20:00 - 22:00 uur) worden in de sterrenwacht presentaties en rondleidingen verzorgd door leden van de Eindhovense Weer en Sterrenkundige Kring (EWSK). Bij een voldoende heldere hemel wordt het koepeldak van de sterrenwacht geopend en kunnen bezoekers zelf door de grote telescoop van de sterrenwacht kijken.


26 oktober 2019

Sterrenkijken tijdens de landelijke Nacht van de Nacht 

Ieder jaar organiseert de Dr. A.F. Philips Sterrenwacht in Eindhoven een speciale openstelling in het kader van de Nacht van de Nacht, een jaarlijks terugkerend landelijk evenement dat georganiseerd wordt door de Natuur- en Milieufederaties. Tijdens het evenement wordt aandacht gevraagd voor de negatieve gevolgen van lichtvervuiling als gevolg van overdadig of slecht afgeschermde verlichting. Meer dan honderd gemeenten, landmarks en bedrijven doven tijdens de Nacht van de Nacht hun verlichting. Bovendien gaat in de nacht van zaterdag 26 op zondag 27 oktober de klok een uur terug dus kunnen we extra lang genieten van een donkere nacht. 

Tijdens de Nacht van de Nacht is dus ook de Dr. A.F. Philips Sterrenwacht aan de Alberdingk Thijmlaan 3 in Eindhoven geopend voor publiek van 20:00 tot 22:30 uur. Tijdens de openstelling worden in de sterrenwacht presentaties en rondleidingen verzorgd door vrijwilligers van de sterrenwacht. Bij een voldoende heldere hemel wordt bovendien het koepeldak van de sterrenwacht geopend en gaan we met bezoekers sterrenkijken door de grote telescoop van de sterrenwacht. Bovendien staan er bij goed weer naast de sterrenwacht verschillende telescopen van EWSK leden opgesteld voor bezoekers.Contact

Bezoekadres

Alberdingk Thijmlaan 3
5615 EB Eindhoven

Postadres

Kijkakkers 15
6026 ER Maarheeze

Telefoon

040 - 211 84 09
Alleen tijdens openingstijden

Mail

secretaris@sterrenwachteindhoven.nl (niet voor aanvraag rondleidingen, zie bij Bezoek)

Ontwerp en techniek © 2015-2020 MonTay Media